Zakynthos: maandag 13/10/08

Helaas, de laatste dag van de vakantie is aangebroken.

Uiteraard zijn we de dag weer begonnen met een lekker ontbijt. Daarna hebben we de koffers gepakt. Navraag bij de receptie leert ons dat we de kamer niet kunnen aanhouden; althans niet gratis, de kosten bedragen € 20,-. ‘s-Avonds blijkt dat het hotel op vrijdag 17 oktober sluit; dus waarom geld vragen als er toch geen nieuwe gasten meer komen?

We hebben besloten om de laatste dag door te brengen langs het strand bij Marabou. De strandspullen zijn apart gehouden en de koffers zetten we in de hotelhal.

We hebben vandaag nog heerlijk weer gehad. Rond 16.30 uur gaan we richting het hotel en gaan we ons omkleden. Omdat we rond 19.00 uur Griekse tijd worden opgehaald hebben we ruim de tijd om nog even te gaan eten bij ons vaste restaurant Avanti.

De bus is stipt op tijd en we rijden richting de luchthaven; onderweg moeten we nog een flink aantal mensen ophalen. Op de luchthaven gaat het inchecken erg snel. Als het vliegtuig landt, blijkt dat we terug vliegen met Transavia (verrassing). Helaas hebben we een half uurtje vertraging.

De terugvlucht is helaas geen rechtstreekse vlucht (dat wisten we al voor de vakantie) en we landen na 30 minuten op Corfu. Daar gaan de mensen met bestemming Corfu het eerst uit het vliegtuig. Na enige tijd moeten ook wij uitstappen. Bij de ingang van het luchthavengebouw krijgen we een transit-pas. Na alweer 5 minuten wordt omgeroepen dat we moeten inchecken. Gelukkig gaat dat redelijk snel.

Na een voorspoedige vlucht landen we rond 01.00 uur op Schiphol, toch nog op tijd. Daarna moeten we de koffers ophalen, dat “even” duurt. Daarna lopen we richting het station, dan kunnen we de trein van 02.00 uur nemen. Helaas hebben we 20 minuten vertraging. Rond 02.40 uur zijn we in Leiden. De auto staat in de parkeergarage van het LUMC; het is alleen nog even een probleem om de auto terug te vinden. Was het nu etage 3 of 5 of 7 of 9??? Na enig zoeken vinden we de auto op etage 5. Daarna rijden we naar huis, waar we rond 03.05 uur arriveren (voor ons gevoel 04.05 uur).

Hiermee eindigt onze leuke en mooie vakantie op Zakynthos, een aardig eiland voor 1 of 2 weken vakantie.

Geen foto’s vandaag.

Print Friendly, PDF & Email