Dam tot Dam wandeltocht – zaterdag 18 september 2010

Op 18 september hebben we de 8e Dam tot Dam wandeltocht gewandeld met Joke en Willem in het kader van de PV LUMC-wandelclub. Dit jaar hebben we gekozen voor de afstand van 17 kilometer (vorig jaar 25 kilometer).

We zijn naar Amsterdam afgereisd met de trein; voor deze wandeling is dat veruit het meest praktisch (het is namelijk geen rondwandeling).

Om 09.00 uur hebben we verzameld op de Dam in Amsterdam. Door het centrum en de Jordaan zijn we richting de veerpont over het IJ gewandeld. Leuk om dit stukje Amsterdam eens mee te maken.

Na de pont zijn we via het stadsdeel Kadoelen verder gewandeld richting Zaandam. Langs de Buiksloterdijk hebben we koffie gedronken en de vele wandelaars, die langs liepen, bekeken.

Uiteraard waren er ook een paar stukjes route die minder mooi waren (langs de snelweg A8, door het industrieterrein Sluispolder Zaandam), maar over het algemeen was deze wandeling mooi te noemen.

De verzorging tijdens deze wandeling was eer uitstekend te noemen, regelmatig werd ons een lekkernij (eten, drinken, fruit) toegestopt.

Om 13.40 uur zijn we gefinished op de Burcht en kregen we onze medaille. Daarna zijn we op ons gemakje naar het station Zaandam gewandeld en hebben we in Zaandam nog even wat gedronken.

Print Friendly, PDF & Email