De Zilverstadtocht – zaterdag 11 september 2010

Op zaterdag 11 juli hebben we de Zilverstadtocht gewandeld met dames en heren van de Personeelsvereniging LUMC; het was een leuke opkomst met meer dan 20 mensen. Plaats van vertrek was het gebouwtje van IJsclub De Zilveren Schaats aan de Groene Singel te Schoonhoven. We hadden afgesproken om deze 1e wandeling van de wandelgroep of wandelclub te beschouwen als kennismaking en de afstand van 10 km. te wandelen.

Om 10.00 uur hebben we verzameld voor een kopje koffie. Rond 10.30 uur werd het tijd om te vertrekken. We kregen echter een telefoontje: er waren nog 4 dames in aantocht en op dat moment reden ze net de pont op. We besloten om nog maar even te wachten. Na enkele minuten is een deel van de groep alvast gaan wandelen.

Nadat de laatste dames gearriveerd waren, zijn we van start gegaan rond 10.40 uur.

De route leidde ons eerst door Schoonhoven langs de Lek. We passeerden o.a. Belvedere, bekend van onze koffiestop tijdens een motorrit in augustus, en de veerpont. Daarna verder langs de Lek. Na enige tijd ging de route door de polder richting Vlist en het watertje De Vlist. Tussen Schoonhoven en Vlist passeerden we een molen die bezichtigd kon worden in het kader van Open Monumentendag. Enkelen van ons hebben de molen dan ook “beklommen”.

Halverwege de route in Vlist (na circa 5 kilometer) hebben we gezamenlijk koffie gedronken bij Café de Vlist; op kosten van de PV (bedankt).

Na de koffie hebben we een klein rondje gemaakt in Vlist, we passeerden wederom Café de Vlist. Daarna zijn we terug gewandeld naar Schoonhoven door de polder.

We zijn gefinished rond 13.40 uur na 10,4 km. (of was het meer?).

Het was een zeer aardige wandeling met prettig gezelschap. Later bleek dat enkele dames niet helemaal goed zijn gelopen en er maar direct een 15 kilometer-wandeling van hebben gemaakt. De eerlijkheid gebiedt ons te vertellen dat we de bepijling wel eens beter hebben mee gemaakt, ook de routebeschrijving was op enkele punten wat onduidelijk.

De volgende wandeling die op het programma staat is de Dam tot Dam wandeltocht op zaterdag 18 september; we wandelen de 17 kilometer, start op de Dam in Amsterdam, finish op de Burcht in Zaandam. We zijn benieuwd in hoeverre de editie van 2010 afwijkt van de editie in 2009 (toen we 25 kilometer wandelden).

Print Friendly, PDF & Email